Başkan Yalçın çalıştıkça çıldırıyorlar!

Başkan Yalçın çalıştıkça çıldırıyorlar!
Edtör Editör

Türkiye Yüzyılı vizyon ve hedefiyle gidilen 31 Mart 2024 yerel seçimlerine sadece 11 gün kaldı. Makas daraldıkça da “seçmen ve sandıktan ümidini kesen” siyasi aktörlerin ya sahadan elini eteğini çekmeye ya da hamaset siyaseti yapmaya başladıklarını görüyoruz.

Bunun son örneği, Talas’ta karşımıza çıktı!

Talas’ın İYİ Partili adayı Göker Gözütok, mikro milliyetçilik söylemleriyle “kendisi gibi” Avşar olan seçmenlerden oy kotarma gayretine düşmüş; Talas Belediyesi’nin bu akşam (20 Mart 2024) hizmete açacağı Avşar Kültür Evi’nin önünde soluğu alarak, “Vay burası çok küçük olmuş”, “Vay, biz daha büyüğünü yapacağız”, “Vay bu ev şimdi mi aklınıza geldi?” minvalinde sözler sarf etmiş.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın Talas’a kattığı değerlere ilişkin daha önce çalıştığım yerel gazetede birçok yazı kaleme almıştım. Yeri gelmişken bir kez daha ifade etmeliyim ki, Türkiye’de belediyeciliğin rol modeli olarak kabul gören Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin tedrisatından geçmiş, Özhaseki ile uzun yıllar yol ve mesai arkadaşlığı yapmış Yalçın; hizmette ve yarışta çıtayı her geçen gün yükseltiyor.

Muhalefet “neredeyse” sahada görünmeyi bile beceremez, seçmenle buluşma kabiliyetini bile sergileyemezken, 10 günde Talas’ın kırsal mahallelerine 7 ayrı sosyal tesis açan Başkan Yalçın’ın “dur durak bilmeyen” çalışkanlığı, sahaya ve ilçeye hâkimiyeti seçmenin de gözünden kaçmıyor hiç kuşkusuz.

Bunun bilincinde olan muhalefet de çareyi “Ya tutarsa!” mayasında arıyor; tutmaz!

Peki, İYİ Partili Gözütok’un “küçük” bulduğu Avşar Kültür Evi’nin hikâyesi nedir?

Gelin, bu konuyu detaylandıralım ki, Gözütok ta mikro milliyetçilik yaparak oy istediği konuya vâkıf olmayan Avşarlar da ilçe sakinleri ve kamuoyu da bilgi sahibi olsun, aydınlansın.

Talas Belediyesi’nin mevcut başkanı ve Cumhur İttifakı adayı Mustafa Yalçın, 2019 yerel seçimleri öncesinde Avşarlara bir kültür evi sözü verdi ve seçimlerin ardından Dadaloğlu Derneği ve Dadaloğlu Vakfı öncülüğünde Avşar Dernekleri ile bir araya gelerek, bu konuda ilk adımı atmıştı.

Bahsi geçen bu merkezin yeri için, mülkiyeti Talas Belediyesi’ne ait arsa üzerinde imar plan tadilatı yapılarak, ihaleye çıkıldı. O tarihte ihaleye gireceklerini söyleyen Avşar dernekleri ihaleye katılmadı (!) ve arsayı almadı.

Yine aynı dönem Başkan Yalçın’ın bu konudaki samimi gayret ve çabaları, Avşar dernekleri tarafından da takdirle karşılanmış hatta bazı dernek yöneticileri “Avşar olduğu halde” dönemin Belediye Başkanı Rifat Yıldırım’ın bile Avşar Kültür Merkezi konusunda kendilerine bu kadar yakın ve ilgili davranmadığını dile getirip, “Başkan Yalçın çok gayret sarf etti ama biz yapamadık” demişlerdi.

Yalçın, aradan geçen süre zarfında hem bu konu üzerinde hem de diğer konularda Avşarlarla sürekli temas halinde oldu. “Avşarları sadece seçim sürecinde hatırlayan siyasetçiler gibi yapmayıp” onların istek ve önerilerini dinleyen, yerine getiren isim oldu.

Keza yaklaşık bir ay önce MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nun da katılımıyla düzenlenen “Avşarlar Buluşması”nda konu yeniden gündeme geldi ve Başkan Yalçın orada verilen sözün karşılığı olarak bir ay gibi kısa bir süre içerisinde bu Avşar Kültür Evi’ni hayata geçirdi.

Dolayısıyla, Gözütok’un eleştirdiği ve oraya dikilen “Avşar Kültür Evi” tabelası, yıllardır konuşulan ancak adım atılamayan buluşma noktasının da sembolü oldu.

Sayın Yalçın’ı, Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekterlik yaptığı yıllardan beri tanırım.

Tek odağı millet, hizmet ve çözümdür.

İnanıyorum ki, Başkan Yalçın bu evle yetinmez ve önümüzdeki dönem daha büyük, daha kapsamlı bir Avşar Kültür Merkezi’nin de ayrıca yapımını sağlar, ilçeye kazandırır.

Toparlayacak olursak…

Avşar Kültür Evi; bu akşam açılışı yapılarak, Avşarların bir araya gelmesine, kültürlerini yaşamaları ve yaşatmalarına kapı aralayacak.

Başkan Yalçın’ın bu çabalarından rahatsız olan bazı siyasiler ve belediye başkanları olayı çarpıtmaya, başka noktalara çekmeye çalışsalar da kâr etmez!

Hepsi bir tarafa kendilerinin Avşar olmalarından yola çıkarak, Avşarlara hizmeti “kendi tekellerinde” sayan, bu şekilde davranan, Yalçın’ın hizmete sunduğu Avşar Kültür Evi’ni küçük göstermeye çalışan, karalamaya gayret edenler; sadece ve sadece bilgi sahibi olmadan, olayların gelişimini bilmeden “pırıl pırıl” bir hizmeti bile siyaseten kullanmaya çalışıyor.

Madem öyle, yazıyı hakikat adına edilecek sual ile noktalayalım:

Sayın Gözütok, zamanında belediye arsayı ihaleye çıkardığında, Avşarlar para yetiştirip alamazken sen Avşar olarak neredeydin? Avşarlık ve Avşar Kültür Evi aday olunca mı aklına geldi?

527 kez okundu
GÖNDER
whatsapp WhatsApp ihbar hattı
0 533 639 19 60
×
Birden çok mail adresi varsa mail adreslerini virgül ile ayırınız
Max 200 karakter
Gönder
×