Kayseri'nin geleceği Hacılar...

Kayseri'nin geleceği Hacılar...
Edtör Editör

Türkiye’nin en çok değerlenen ilçelerinden bir tanesi “kentin yanı başındaki” Hacılar. Dolayısıyla Kayseri’nin gelişim aksında bulunan bir ilçe ve bundan sonraki en önemli gelişim bölgesi olacak yer olarak gözüküyor. Elbette bu hakikati; İngiltere merkezli emlak danışmanlık firması Knight Frank’ın “Küresel Konut Fiyat Endeksi Raporu” tam manasıyla destekliyor. Nihayetinde, 2023 yılının ilk çeyreğine dair raporda; Kayseri ortalamaları incelendiği en çok yüksek değer kazanan ilçelerin en başında Hacılar yer alıyor.

Keza bu kadar değer kazanan ve gelecek vadeden güzide ilçemiz Hacılar’ı yönetmek için de ciddi bilgi, beceri, birikim ve şeffaflık gerekiyor.

Doğrusunu söylemek gerekirse, kayda değer bir siyasi tecrübesi olan Bilal Özdoğan, beş yıldır Hacılar Belediyesi’ni bu belirttiğimiz çerçevede gayet dürüst, şeffaf, adil bir biçimde yönetiyor.

Nitekim yapılan anketler de açık bir biçimde gösteriyor ki, halkta da ciddi bir memnuniyeti oluşmuş. Hacılar; hem genel hem de yerel seçimlerde en çok oy alan ilçelerden biri olarak ön plana çıktı. Başkan Özdoğan, “yakın gelecekte” adeta şantiye alanına dönecek, yıldızı parlayacak, kentin yeni yükselen değeri olacak Hacılar’ı en iyi şekilde yönetebilecek bir birikime sahip.

Adı sadece ticaret ve sanayi açısından değil aynı zamanda önemli bir turizm merkezi olma yolunda da ilerleyen bir hüviyete sahip Hacılar’da, kış turizmi noktasında da bugüne kadar ciddi adımlar atıldı.

Bilal Özdoğan’ın bundan önce yaptığı projelere bakıldığında gelecek dönemde de yine büyük bir atılım yapacağı gözüküyor kuşkusuz.

Görev süreci olan 5 yıl içerisinde yapılamayacak vaatlerden her zaman kaçınan ve vadettiği projeleri bu zaman dilimine sığdıran Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan’ı dün akşam Anadolu Net Tv ekranlarında konuk ettik.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ’ın yönetimindeki “Anadolu’da Seçim 2024” adlı programa konuk olan Özdoğan, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde hemşehrilerinden alacağı yetki ile devam etmek istediği gelecek 5 yılı içtenlik ve rahatlıkla anlattı.

Hacılar İçin Vizyoner Belediyecilik” sloganının hâkim olduğu yeni döneme işaret eden Özdoğan’ın, 2019-2024 görev sürecine 1,1 milyar liralık yatırımı Hacılar’a kazandırıldığının altını çizmesi; o içtenlik ve yeni döneme dair hedeflenen 2,5 milyar liraya yakın yatırımla ilçenin şahlanışa geçeceğine işaret etmesi, 2029 yolculuğuna çıkacak Hacılar’ın, şehrin yıldızı parlayan en önemli ilçesi olacağını özetlemeye yetiyordu.

Aynı şekilde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’den aldığı güç ve destekle Hacılar’da başlatılan kentsel dönüşüm seferberliğinin yeni dönemde de hız kesmeden devam edeceğinin altını çizen Özdoğan, TOKİ projeleriyle birlikte çehresi değişecek Hacılar Meydan Düzenleme Projesi ile ilçesinin gelecek 40-50 yıla “temelden” hazırlanacağını heyecanla anlattı.

Hacılar Belediyesi, gelecek 5 yıl için ilçede planlanan projeleri adeta bir kitap haline getirmiş. Tahmin ediyorum ki, bu kitap ilçedeki tüm vatandaşlara ulaştırılmıştır. Bu yüzden isim isim proje başlıklarını yazıp, detaylandırarak sizleri sıkmak istemiyorum.

Sanırım burada en önemli vurgunun Hacılar Kapı yani kış turizmi üzerine yapılması gerekiyor.

Kentin dünyaya açılan penceresi olan Erciyes’in “şehre en yakın” komşusu Hacılar; yakın tarihte butik otellerden başlayarak ilçe, kent ve ülke ekonomisine turizm geliri sağlayan hatta kış turizmi gelirinde lokomotif görevi üstlenecek bir ilçe olarak tarihte yerini alacaktır diye ümit ediyorum.

Şehrimize ve turizme bu kadar önem veren Valimiz Sayın Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Memduh Büyükkılıç ve Erciyes’in “deyim yerindeyse” ciğerini bilen AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Murat Cahid Cıngı ile el ele verecek Sayın Özdoğan; Hacılar’ı “güle oynaya” kentin yepyeni cazibe merkezi haline getirecektir.

Haliyle, Hacılarlı sanayici ve iş insanları gibi ilçe sakinleri de “Geleceğin Hacılar’ı için” güçlü belediyecilikten vazgeçmeyecektir.

456 kez okundu
GÖNDER
whatsapp WhatsApp ihbar hattı
0 533 639 19 60
×
Birden çok mail adresi varsa mail adreslerini virgül ile ayırınız
Max 200 karakter
Gönder
×